Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μεγάλα παιδιά

Τι και αν πέρασαν χρόνια από πάνω μας, η γεύση του καλοκαιριού μένει αναλλοίωτη στον ουρανίσκο ακόμα και σε μας, τα μεγάλα παιδιά.

Αφάνταστα τα παιδικά χρόνια στις παραλίες και στις διακοπές. Μα τι λέω, ποιος από εμάς τα μεγάλα παιδιά έχει τόσο ζωντανές αναμνήσεις για να αναπολεί. Τι και αν η παιδική αθωότητα χάθηκε όπως το κοχύλι που το κύμα το παίρνει όλο και πιο βαθιά; Αντικαταστάθηκε με την καλή παρέα σε μια ταβέρνα δίπλα στο κύμα, με μία ευχάριστη αύρα γέλιου, με τη μυρωδιά του νυχτολούλουδου σε ένα στενό σοκάκι ενός νησιού.

Τι και αν οι φωνές των γονιών μας αντηχούν πλέον στις δικές μας απέναντι στα δικά μας παιδιά; Τι και αν πλέον δεν ζητάμε αλλά μας ζητούν; Δώσε με την ίδια ευχαρίστηση που έπαιρνες όταν κάποτε ζητούσες..

Είσαι ακόμη παιδί και το συνειδητοποιείς σχεδόν καθημερινά. Κάτσε οκλαδόν στην αμμουδιά, κοίταξε ψηλά και κάνε την πιο καλή απογραφή, χωρίς έλλειμμα, χωρίς πλεόνασμα, αρκέσου.. Μετά κλείσε τα μάτια και ρούφηξε τα χρόνια και τις στιγμές που έρχονται, πάρε μια ιδέα με τη παρέα των αγαπημένων σου τραγουδιών και με μία αγκαλιά και δες ότι ανοίγει ο μεγαλύτερος κύκλος σου..

Αφιερωμένο στα μεγάλα παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου