Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η Κ.


Ξυπνά αργά με τα μαλλιά αναστατωμένα απο το γλυκό βύθισμα του ύπνου που τις τα ανακατώνει όπως και τα όνειρα που βλέπει.Το πρωινό της (εκτός από τον καφέ) έρχεται στο κρεβάτι και ξεστομίζει ένα γλυκό ''ευχαριστώ'' με βραχνή φωνή στο ίσως πιο αγαπημένο της πρόσωπο.Καυχιέται πως δεν μπορεί να κάνει βήμα αν δεν πιει καφέ, παρόλα αυτά τον παραγγέλνει και η τηλεφωνική συζήτηση κλείνει με την ερώτηση : ''Θα αργήσει;'' , πράγμα που μαρτυρά πως θέλει να είναι τυπική.

Τα δέκα λεπτά αναμονής γεμίζουν με τη παρακολούθηση των τεκταινόμενων της κάθε μορφής κοινωνικής δικτύωσης. Το κουδούνι χτυπά και ανοίγει τη πόρτα το πιο απλό και τσαλακωμένο ύφος της. Είναι τόσο όμορφη όταν είναι ''τσαλακωμένη''. Φορά τα πιο όμορφα ρούχα της και με τον καφέ στο χέρι φεύγει για τη δουλειά. Προχωρά και μπορείς να δεις, αν την ξέρεις λιγο, πως ο κόσμος ειναι τόσο μικρός για αυτήν.

Σκέφτεται, μιλάει και νιώθεις , σίγουρα το νιώθεις, πως έχει πάντα να πει κάτι για το οτιδήποτε. Το μυαλό της ευρυγώνιο που δεν μπορείς να το ''πιάσεις'' ποτέ. Έχει σταθερές αξίες αλλά θα τις βγάλει μόνο στους ανθρώπους που πρέπει. Και αν τις έχει βγάλει κάπου που δεν, τις ''ξυραφιάζει'' τη κατάλληλη στιγμή.

Επιφυλακτική και καχύποπτη , και αν κάτσεις να μιλήσεις μαζί της θα δεις το πιο όμορφο αμάλγαμα συντονισμένων εκφράσεων , σταθερών απόψεων και ίσως διακρίνεις μια μικρή ''αλητεία'' στο λόγο και στο βλέμμα της. Δε στο συνιστώ να διαφωνήσεις μαζί της, θα βγεις εκτός βεληνεκούς. Ακόμη και αν ξέρεις να χρησιμοποιείς τον λόγο τόσο καλά, θα σε αφοπλίσει.

Οι φίλοι. Αυτοί είναι πολλοί. Γνωρίζει όμως τόσο καλά πως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που θα κατανοήσουν την κάθε έκφανση της ζωής της και μόνο αυτούς θα ακούσει. Την αγαπούν τόσο πολύ και το δέσιμο μεταξύ τους θα το ζήλευαν πολλοί.

Αυτή είναι η Κ.
Την ακούς στο πιο ηχηρό γέλιο, στο πιο όμορφο αστείο.
Είναι αυτή που σε κάποιους αφήνει μια γλυκόξινη γεύση, σε άλλους αφήνει πίκρα, άλλους τους ρίχνει στο χώμα και άλλους τους ανεβάζει μόνο όταν νοιώσει την ανάγκη. Αυτή είναι η Κ. που ξεπουλά καμιά φορά τη κούραση της για να χαμογελάσουν οι άνθρωποι που αγαπά.
Αυτή είναι η Κ. που με αναστατωμένα μαλλιά και βαριά φωνή σου λέει ''εγώ είμαι πιο άντρας από σένα ρε''

Αυτή είναι η Κ. που γνώρισα και περιφρουρεί με κάθε τρόπο τη μοναδικότητα της και με έχει αφήσει γερμανικό νούμερο, να παρατηρώ ενδελεχώς όλες τις πτυχές της.

Αυτή είναι η Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου