Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τζέλα , ο Τζώνυ και η Τζέσικα.


 Στα θρανία του Γυμνασίου που πήγα, γνώρισα φίλους ζωής.
Φίλους από αυτούς που δεν τους ξεχωρίζεις από την οικογένειά σου. Φίλους που ξέρουν και το πιο μικρό μυστικό για σένα…
Τα κοινά μας ενδιαφέροντα ήταν οι πορείες , το παγωτό μηχανής, να μαθαίνουμε συνθήματα , να πηγαίνουμε στη ραδιοφωνική εκπομπή που κάναμε και στην επιστροφή για το σπίτι, να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον…
 Αυτά γίνονται ακόμα, μόνο που το παγωτό αντικαταστάθηκε από τη  μπύρα , τα συνθήματα, από στίχους τραγουδιών και παρέμεινε να ακούμε τη φωνή του ενός ,στις διαφημίσεις …για να μας θυμίζει το ραδιόφωνο. 
Βασικοί είναι τρεις , αλλά αγαπάμε κι άλλους...να σας τους συστήσω.
 Η Φ. είναι η φίλη που θα μας μαλώσει , αφού πρώτα μας ακούσει , που θα μας κάνει να γελάσουμε , αφού πρώτα μας ρωτήσει τι έχουμε , που θα κλάψει, αν δει να δακρύζουμε και που θα μας συμβουλέψει «να μην έχουμε κανέναν που δε μας αγαπάει δίπλα μας»
Η Φ. είναι άνθρωπος που αν πειράξεις τους φίλους της ….δεν θα γελάσει κανείς με το βλέμμα που θα βγει από τα πράσινα μάτια της. Η Φ. είναι αυτή που αν μείνεις άνεργη , απλήρωτη κ.τ.λ. θα έχεις καθημερινά τα τσιγάρα σου και θα πάρεις και ένα δώρο…έτσι…άνευ λόγου…Η Φ. είναι η φίλη που όλοι θέλουν…για λόγους που δεν γράφονται σε ένα blog..
Ο Γ. είναι ο φίλος,  που το σπίτι του , είναι σπίτι όλων μας. Το ψυγείο του , δικό μας. Η διακόσμηση…ιδέα μας . Και αυτά όλα …επιθυμία του.  Τα γενέθλιά μας…δικά του! Θα έρθει άρρωστος να σβήσει τα κεράκια σου , ενώ στέλνει sms στο φλερτ του. Θα σε ακούσει πολύ σοβαρά για το πρόβλημά σου αλλά αν το ξεχειλώσεις το θέμα θα χτενίσει το μουστάκι του.Θα παίζει με το laptop του όταν είσαι δίπλα του, αλλά του αρέσει πολύ που είσαι δίπλα του.
Ο Γ. θα σηκωθεί από το κρεβάτι του , να πάει να πάρει τη φίλη του που τα έπινε στα Εξάρχεια και ξέχασε πως έχουν απεργία τα ταξί με χαμόγελο. Αφού πρώτα τη πει «μωρή» Με τον Γ. δε φοβάσαι να πας πουθενά …όποιος σε στεναχωρήσει σκέφτεται τις πιο πληρωμένες απαντήσεις να του πεις. Αν δεν του τις πεις εσύ , μη ξαφνιαστείς αν του τις πει ο ίδιος.
Τέλος η Ν. είναι η σον σον της παρέας μας. Είναι αυτή που αγριεύει εύκολα στις χαζομάρες που θα πούμε αλλά θα μας χορέψει σαν τη Μαίρη Λίντα για να γελάσουμε. Η Ν. είναι αυτή που θα έρθει παραμονή Χριστουγέννων μαζί με την Φ. να σε δει γιατί έπαθες λουμπάκο…και θα σου αλλάξει τη διακόσμηση του δωματίου για να μην το βαριέσαι, με ένα νεύρο απερίγραπτο.
Η Ν. έχει σχέση με τον Σ. και όταν την πειράζουμε να παντρευτεί , παίρνει το πιο σον σον ύφος και χωρίς να βαριέται μας απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις μας. Σον σον βέβαια αλλά είναι αυτή που μας έμαθε τη λέξη «καλαμπαλίκι.» Με την Ν. τσακωνόμαστε συχνά , διδυμίνες και οι δύο βλέπεις, αλλά μετά από δύο λεπτά  σε ρωτάει γιατί δεν έχεις βγάλει τα φρύδια σου ακόμη και τσουπ έχεις ξεχάσει γιατί τσακώθηκες. Χωρίς την Ν. (λόγω της έντονης δουλειάς της) ακυρώθηκε το καθιερωμένο ραντεβού της Τετάρτης για κους κους και καφεδάκι. Χωρίς την Ν. έχουμε χάσει τις ημέρες , είναι αυτή που μας έλεγε κάθε μέρα τι μέρα είναι. Αυτό , μόνο και μόνο για να ξεστομίζει την ημέρα Παρασκευή.
 Η Φ. ο Γ. και η Ν. είναι το παρεάκι που είμαι σίγουρη πως θα ήθελε ο οποιοσδήποτε να έχει. Χωρίς όμως να είναι όλοι μαζί. Γιατί τότε ΚΑΝΕΙΣ δεν ολοκληρώνει τη πρότασή του.
Άλλωστε,  το μόνο που δεν έχει αλλάξει από το γυμνάσιο, είναι να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον. , 
Άντε και τα μαλλιά του Γ. μας….δεν είναι πια καρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου