Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

1


Λόγια. Τι είναι τα λόγια; Είναι το αποτέλεσμα κάποιων σκέψεων και εσωτερικών αναζητήσεων. Δυστυχώς παρόλο τη πλουσιότητα του Ελληνικού λεξιλογίου καμία φορά οι λέξεις που εκφράζουν συγκεκριμένα συναισθήματα δεν διαφέρουν.

Η ένταση. Η ένταση που τα λόγια βγαίνουν απ το στόμα προς τους ανθρώπους δεν είναι πάντα η ίδια. Για την ακρίβεια δεν είναι ποτέ ή ίδια. Αν ήταν προφανώς θα ήμασταν με τους ίδιους ανθρώπους συνέχεια.

Τώρα έχεις αλλάξει βιβλίο και το νόημα της ίδιας λέξης μόνο η καρδία σου το ξέρει. Αυτή το γνωρίζει καλά , το μεταβιβάζει στο μυαλό σου και τελικός εντολοδόχος γίνονται τα χείλη σου. Ο αποδέκτης είναι το βιβλίο και οι γραμμές το μυαλό του και αυτός ''κρίνει'' αν θα γραφτεί κάτι ή όχι.

Οι άνθρωποι μοιάζουν εξωτερικά όμως ο καθένας έχει βαθιά κρυμμένο το ''φθηνό'' ή το ''ακριβό''. Το ίδιο και τα λόγια. Δεν είναι ταμπέλες που αντιπροσωπεύουν τον καθένα μας. Η ίδια λέξη είναι πολύ διαφορετική για πολλούς ανθρώπους είτε σαν αποδέκτες είτε σαν πηγή.

Ποτέ μη κρίνεις τα λόγια σαν χιλιοειπωμένα. Ακόμα και αν το έχεις τόσο ζωντανό. Αν δεν μπορείς απλά περιφρόνησε τα. Αρκέσου στις πράξεις. Οι πράξεις άλλωστε δεν μπορεί να είναι ψεύτικες. Και αυτές σίγουρα ποτέ δεν μπορεί να είναι οι ίδιες.

Οι μαύρες μέρες σου οι μαύρες μου. Οι λευκές σου, οι λευκές μου. Στο δείχνω, δε στο λέω. Γιατί γίνομαι ''ιδιαίτερος'' μπροστά στη τόσο όμορφη ''ιδιαιτερότητα'' σου.

1




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου