Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο Γ.


Αν και τα ζώδια ποτέ δεν τα κατάλαβα αυτό που μου έχει μείνει είναι αυτό που έντονα ''κράζουν'' πολλοί. Το ζώδιο του σκορπιού. Ο Γ. ανήκει σε αυτό τον παράξενο ζωδιακό κύκλο. Τελικά ίσως καμιά φορά και τα ζώδια έχουν τη ρέντα τους.

Στην άκρη μιας παραλίας, βλέπεις μια μεγάλη γκρι σαγρέ πέτρα. Κάτι σε κάνει να πας προς το μέρος της, κάτι σε κάνει να θέλεις να τη σηκώσεις. Μα πως; Δεν θα αντέξεις. Το δοκιμάζεις και ξαφνικά βλέπεις πως η πέτρα που φαίνονταν βαριά, είναι μια ελαφρόπετρα που και ένα παιδί θα την κατάφερνε. Αυτό είναι ο Γ. Η φαινομενικά ''βιδωμένη'' πάνω του αντίδραση δεν είναι τίποτα άλλο από μια τρομερή ευαισθησία η οποία παίζει κρυφτό με κάθε ευκαιρία.

Θα τον δεις στα μπαρ να πίνει με στυλ το ποτό του, φορώντας ρούχα ταιριαστά, που έχουν αποδράσει για τα καλά από κάποια βιτρίνα του Κολωνακίου. Θα τον βρεις μέσα στο τζιν τόνικ τον χειμώνα και στις μπύρες το καλοκαίρι. Ο Γ. δεν μιλάει πολύ. Του αρέσει να σκέφτεται και όταν οι σκέψεις συσσωρευτούν τότε η Αίτνα είναι έτοιμη να χύσει την κόκκινη λάβα της παντού. Η λάβα στεγνώνει και γίνεται πέτρα, τα πουλιά όμως γύρω έχουν σιωπάσει και τα δέντρα για λίγο δεν θα θροϊζουν.

Μη τον φοβάσαι τον Γ.
Θα σε καταλάβει αν του μιλήσεις , θα σε νοιώσει βαθιά αν του εξηγήσεις, παρόλο που δεν είναι του στυλ του. Γιατί ο Γ. έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να μεμψιμοιρεί. Μη τον παρεξηγήσεις αν καμία φόρα απέναντι στο δικό σου μαύρο σου προβάλει το δικό του άσπρο.

Έτσι είναι αυτός.. του αρέσει ο κήπος του, η μουσική του, η ησυχία του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου