Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Alter ego? Νο!

Πότε δεν πίστεψα στα ζώδια ούτε για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα ούτε για το ''ταίριασμα'' στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Αν είναι δύο άνθρωποι να ταιριάξουν θα ταιριάξουν έτσι και αλλιώς. Αυτά είναι δικαιολογίες στο τελείωμα μιας σχέσης ή συνειρμοί για να αναφερθείς σε αυτές όταν τελειώσει η σχέση (πχ ''εγώ το είχα πει'')



Όλοι έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχει κάπου το ''αντίστοιχο'' μας κομμάτι, ο άνθρωπος που θα μας καλύψει και θα τον καλύψουμε πλήρως τουλάχιστον συναισθηματικά. Ναι,και πολλές φορές μπορεί να έχουμε νοιώσει έτσι όμως στο τέλος πάντα κάτι βρωμούσε στην υπόθεση σχέση και έβλεπες πως ο άλλος δεν σε αντιμετώπιζε όπως στην αρχή.


Και πως να είσαι σίγουρος ότι έχεις πραγματικά δέσει με τον άνθρωπο σου για να ανέβεις ένα σκαλοπάτι παραπάνω; Βλέπω ζευγάρια τα οποία αρραβωνιάζονται, κάνουν γάμους πολιτικούς, θρησκευτικούς, κάνουν παιδιά, και το βράδυ αυτός της ρίχνει καμία σφαλιάρα, αυτή του χαρακώνει το πρόσωπο με τα νύχια και τον λέει και μαλάκα. Καμιά φορά αυτή σκέφτεται φωναχτά : ''πως μπόρεσα και ήμουν με έναν μαλάκα τόσα χρόνια''.


Λίγο πιο πέρα βλέπω γυναίκες οι οποίες με το ζόρι προσπαθούν να μπουν στη ζωή κάποιου άντρα, ζώντας στο δικό τους παραμύθι, και όταν αυτός δεν την κεράσει μια δυο φορές τον βρίζει πίσω από τη πλάτη του και γίνεται αντικείμενο χλευασμού στην κοριτσοπαρέα της.


Να εκεί βλέπω και έναν άντρα ο οποίος δηλώνει υπέρ-ερωτευμένος άλλα κοιτάει τον κώλο της 25αρας που περνάει μπροστά του και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά τη σχολιάζει κιόλας. Αυτό μου είπε να δω σήμερα ο άγνωστος ''βεράτος'' 45αρης που μπήκαμε μαζί στη τράπεζα.


Εγώ δεν δουλεύω σε μεγάλη εταιρεία για να βλέπω διάφορα. Μαθαίνω όμως από φίλους πως οι τουαλέτες στις μεγάλες εταιρείες σφύζουν από ζωή. Παντρεμένοι με παντρεμένες, ανύπαντροι με ανύπαντρες, παντρεμένοι με ανύπαντρους και απλά η φαντασία να οργιάζει και μπορείς να κάνεις πολλούς πιθανούς συνδυασμούς.


Αν όλα τα παραπάνω είναι αλήθεια τότε βλέπω και γυναίκες οι οποίες αιμορραγούν οικονομικά τους άντρες τους ενώ απ την αρχή ήξεραν πως το budget ήταν low και τώρα ζητάνε και τα ρέστα ενώ ο άλλος δουλεύει απ το πρωί μέχρι το βράδυ.


Σίγουρα οι περισσότεροι από αυτούς ένιωσαν στην αρχή ότι βρήκαν ότι καλύτερο για να ανέβουν το παραπάνω σκαλοπάτι. Σίγουρα πολλούς τους καβάλησε ο έρωτας και η ζήλια και εθελοτυφλούσαν μπροστά σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες που όμως κάνανε τη διαφορά. Ενώ υπάρχει και η μερίδα αυτών που ψάρωσαν από ένα - δύο ''αεροπλανικά''


Σίγουρα το alter ego δεν υπάρχει ακριβώς όπως το έχουνε πολλοί στο μυαλό τους.


Υπάρχει όμως ο άνθρωπος αυτός που θα τον δεχτείς στη ζωή σου γιατί πραγματικά τον αγαπάς με όλα τα περίεργα του αλλά και τα καλά του. Υπάρχει ο άνθρωπος που θα σε θέλει για αυτό που είσαι και για τον αυθορμητισμό σου. Πρόσεξε γιατί δεν θα το καταλάβεις απ τα λόγια του μην είσαι αφελής. Θα το δεις από τις πράξεις του και από την ανιδιοτέλεια του. Πάνω απ όλα είναι ο άνθρωπος που θα σε ηρεμεί και θα σε γαληνεύει ακόμη και με τη σκέψη του.


Που θα σε κάνει με τον τρόπο του να μη κοιτάξεις 25άρες στον δρόμο, που θα τον σέβεσαι, και θα τον έχεις ψηλά. Θα είναι αυτή που δεν θα σε κάνει σαν τον ''βεράτο'' 45άρη της τράπεζας και αυτός που θα σε κάνει να έχεις πάντα τις καλύτερες σκέψεις και να χρησιμοποιείς τη τουαλέτα της εταιρείας σου μόνο για τη φυσική σου ανάγκη. Θα είσαι εσύ, θα είμαι εγώ που θα θέλω πάντα να χαμογελάς


Μακάρι να μη βγω ψεύτης, γιατί νομίζω πως αυτή ήρθε στη ζωή μου.


          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου